HIELSPOOR AMSTERDAM ?

De podoloog helpt u snel en vakkundig van uw hielpijn af.

HIELPIJN

Het hielbeen (calcaneus) is een groot bot in de voet. Zijn belangrijkste functies zijn het dragen van het lichaamsgewicht en mee helpen bij de afwikkeling tijdens het lopen. Wanneer iemand hielpijn heeft zijn deze klachten meestal aan de achterkant ( posterieur) of aan de onderkant (plantair) van de voet. Een aantal veel voorkomende klachten worden hieronder verder besproken.

HIELSPOOR

Een hielspoor is een botvormig (kalk) uitsteeksel aan het hielbeen. Ongeveer 80% van de mensen heeft een hielspoor. In de meeste gevallen is deze niet pathologisch, slechts een klein gedeelte van de mensen heeft hier daadwerkelijk last van. In de meeste gevallen is het de ontstoken of geïrriteerde peesplaat die de pijn veroorzaakt.

FASCIITIS PLANTARIS

Fasciitis plantaris is een ontstoken peesplaat onder de voet.  De peesplaat loopt van het hielbeen door naar de voorvoet. De functie van de peesplaat is het ondersteunen van de voet en het opvangen van de schokken tijdens het lopen. Wanneer er een te grote spanning op de peesplaat komt, door overbelasting of door een trauma, zullen er scheurtjes in deze plaat ontstaan.

VETKAMERSCHADE

De voetzool zijn de schokdempers van het lichaam, dit wordt verzorgt door de vetkamers onder de voeten. De vetkamers bestaan uit vloeibaar vet dat gescheiden wordt door kleine schotjes (kamers).

De kamers kunnen lek gaan, of verminderen van kwaliteit wanneer er te veel druk op komt. Hierdoor hebben mensen vaak het gevoel op de botjes te lopen.  Onder de voorvoet wordt dit vaak een doorgezakte voorvoet genoemd.

Niet alleen onder de voorvoet bestaat het vetkamersysteem, maar ook onder de hiel. Vetkamer schade onder de hiel geeft veel verschillende soorten klachten. Soms worden deze klachten onterecht gezien als een hielspoor of fasciitis plantaris.

Door echografie als beeldvormende techniek in te zetten tijdens het onderzoek, word er een betere diagnose gesteld worden.

HIELSPOOR AMSTERDAM SPECIALIST OOK IN LOENEN EN APELDOORN.

Bel of mail voor een directe afspraak via onze contactpagina. Wij helpen u graag van uw pijn af.