Covid-19

DE PRAKTIJK IS VANAF 11 MEI WEER GEOPEND. ER IS HARD GEWERKT OM DE PRAKTIJK VOOR TE BEREIDEN OP DE ANDERHALVEMETERSAMENLEVING. HET IS DAAROM VANAF 11 MEI WEER MOGELIJK OM DE REGULIERE ZORG GELEIDELIJK OP TE STARTEN. HET IS NIET MOGELIJK OM ZONDER AFSPRAAK DE PRAKTIJK BINNEN TE STAPPEN. VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK KUNT U BELLEN NAAR DE PODOLOOG, MEDISCH PEDICURE OF PEDICURE. OP DE DAG VAN JE AFSPRAAK ZAL AAN DE DEUR NAAR JE GEZONDHEID WORDEN GEVRAAGD EN NAAR DIE VAN UW GEZIN. INDIEN U KEELPIJN, KOORTS OF VERKOUDHEIDSKLACHTEN EN / OF ALS IEMAND UIT UW GEZIN KOORTS EN OF BENAUWDHEIDSKLACHTEN HEEFT KUNNEN WIJ U HELAAS NIET HELPEN. DE WACHTKAMER IS VOORLOPIG NOG GESLOTEN. WIJ VRAGEN DE PATIËNTEN MET EEN AFSPRAAK BUITEN TE WACHTEN. UW BEHANDELAAR HAALT U DAAR OP. PROBEER ZO MIN MOGELIJK DINGEN AAN TE RAKEN. DE BEHANDELAAR DOET DE DEUREN VOOR U OPEN. HELAAS KUNNEN WIJ U OP DIT MOMENT GEEN KOFFIE OF THEE AANBIEDEN EN IS HET TOILET GESLOTEN. ONZE PEDICURES EN PODOLOGEN HOUDEN ZICH AAN DE HOOGSTE HYGIËNESTANDAARDEN: ZE GEBRUIKEN MONDKAPJES, HANDSCHOENEN EN DESINFECTEREN HANDEN, INSTRUMENTEN EN BEHANDELKAMERS. HIERNAAST MAKEN WIJ OOK GEBRUIK VAN SCHERMEN DIE WE TUSSEN DE BEHANDELSTOEL EN DE BEHANDELAAR IN HEBBEN HANGEN. WE ZULLEN JE BIJ HET BETREDEN VAN DE BEHANDELKAMER VRAGEN OM JE HANDEN TE DESINFECTEREN OM DAARNA TE PROBEREN ZO MIN MOGELIJK AAN TE RAKEN. OM DEZE REDEN HEBBEN WE GEEN LEESTAFEL MEER EN KUNNEN WIJ U NIETS TE DRINKEN AANBIEDEN, PROBEER NA HET DESINFECTEREN VAN DE HANDEN OOK ZOVEEL MOGELIJK VAN JE TELEFOON AF TE BLIJVEN. U KRIJGT VAN ONS EEN MONDKAPJE EN U BENT VERPLICHT DEZE TE DRAGEN. HIERNAAST GELDEN NATUURLIJK DE BESTAANDE REGELS: HOUD MINIMAAL 1.5 METER AFSTAND VAN ELKAAR. SCHUD GEEN HANDEN. WAS JE HANDEN REGELMATIG MET ZEEP OF REINIG ZE MET EEN DESINFECTERENDE GEL. RAAK JE OGEN, MOND EN NEUS ZO MIN MOGELIJK AAN. NIES OF HOEST IN JE ELLEBOOG OF GEBRUIK PAPIEREN ZAKDOEKJES EN GOOI DIE DIRECT DAARNA WEG EN DESINFECTEER UW HANDEN OPNIEUW. BLIJF THUIS BIJ VERKOUDHEIDSKLACHTEN.

Voet problemen? Blijf er niet mee rondlopen!

Registerpodoloog Bianca Tak Bianca Tak behandelt als registerpodoloog patiënten met voetklachten of klachten aan het houdings- en bewegingssysteem, die voortvloeien uit een afwijkend functioneren en/of afwijkende stand van de voeten. Bianca herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten. Daarnaast heeft ze specialistische kennis van echografie, voetzorg bij reuma en diabetes, sporters en van (risico’s bij) de kindervoet in de groei. Als u pijn heeft in uw voeten, enkels, knieën, heupen, rug of nek is het verstandig om een afspraak bij de registerpodoloog te maken.

BIANCA TAK

Register podoloog, MSU echografist voet en enkel

Openingstijden Amsterdam:
Dinsdag, vrijdag en zaterdag uitsluitend op afspraak.

Openingstijden Loenen gld
Maandag en donderdag uitsluitend op afspraak.

Openingstijden Apeldoorn
Woensdag en donderdag uitsluitend op afspraak.

Voetgezondheidscentrum Cees Tak:

Bianca is werkzaam als registerpodoloog in het Voetgezondheidscentrum Cees Tak. Bianca werkt hier samen met medisch pedicure Cees Tak en pedicure Cynthia van Ling. Daarbij werken we samen met met huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, chiropractoren, opticiens en osteopaten.

Gezondheidscentrum Loenen:

Bianca is werkzaam als registerpodoloog in het Gezondheidscentrum Loenen. Bianca werkt hier samen met de fysiotherapeuten en de osteopaat.

Club Pellikaan Apeldoorn
Bianca is werkzaam als registerpodoloog bij sportclub de Pellikaan in Apeldoorn. Hier doet ze onderzoek, echografie en maakt ze (hard)loop analyses. Daarbij werkt ze hier intensief samen met de fysiotherapeuten van fysio Holland.

pedicure amsterdam

Podologische therapie of steunzolen

In onze praktijken worden de zolen op maat en met de hand gemaakt. Een uitgebalanceerde zool kan u steun geven of juist druk verlichten en kan zelfs de stand van uw complete, lees meer

Orthese

Een orthese is een op maat gemaakt silicone teenstukje. Scheve, kromme, hamer- en klauwtenen die klachten geven kunnen vaak goed behandeld worden met een orthese. Lees meer

podoloog amsterdam

Echografie

Door gebruik te maken van echografie kan er IN de voet gekeken worden. Hierdoor kan er een betere podologische diagnose gesteld worden. Lees meer

Het onderzoek

ECHOGRAFIE

Echografie is een techniek waarbij een echografist in uw lichaam kan kijken. Geluidsgolven gaan door het lichaam welke het echoapparaat opvangt, vervolgens wordt dit op de computer verwerkt en krijgen we een beeld op de monitor te zien.

Bij voet en enkel klachten zijn het meestal de wekedelen die aangedaan zijn. Via röntgen foto’s zijn vooral afwijkingen van de botten zichtbaar. Met echografie kunnen we deze weken delen wel goed in beeld brengen.  Een ander voordeel van echografie is dat we een dynamische opname kunnen maken. Door te bewegen terwijl er een opname wordt gemaakt is het veel duidelijker wat er gebeurt in beweging, dus is het duidelijker wat er gebeurt wanneer u loopt!

Echografie is niet schadelijk, de geluidsgolven zijn veilig voor uw lichaam.

Er zijn zeer veel aandoeningen die door middel van echografie goed in beeld te brengen zijn. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

 • Hielspoor
 • Fasciitisplantaris
 • Een zenuwbeknelling zoals bij Mortonse neuroom of PTTS
 • Gewrichtsslijtage – ( artrose is al in een vroeg stadium zichtbaar, veel eerder dan op röntgen)
 • Vetkamerschade onder de voet
 • Schade aan gewrichtskapsels na verzwikken
 • Tarsaaltunnelsyndroom
 • Problemen bij de groeischijven bij kinderen ( morbus sever)
 • Sesambeentjes schade ( fractuur, frissuur, bi-partiti, bursa)
 • Stressfractuur / Marsfractuur ( deze is op de echo veel eerder zichtbaar dan op röntgen)
 • Bulten onder de voet ( ziekte van Lederhose)
 • Spataderen
 • Oedeem
 • Peesonstekingen
 • Peesrupturen
 • Bursitis ( slijmbeursontstekingen op verschillende plaatsen in de voet).

Door het klinische onderzoek en het klinisch redeneren wordt een bepaalde podologische diagnose gesteld. Door gebruik te maken van echografie kan deze diagnose bevestigd worden of juist veranderd worden. Zo kan er een zo goed mogelijke podologische diagnose gesteld worden.

Behandel mogelijkheden van uw podoloog in Amsterdam, Loenen of Apeldoorn

In onze praktijken worden de zolen op maat en met de hand gemaakt. Een uitgebalanceerde zool kan u steun geven of juist druk verlichten en kan zelfs de stand van uw complete lichaam corrigeren. Afhankelijk van de diagnose kan er gekozen worden voor een wat dikkere of juist voor een hele dunne zool. Ook kan het een wat hardere stevige zool worden of juist een hele zachte.  Omdat geen voet en klacht gelijk is, zijn alle zolen maatwerk en is alles mogelijk.

Een orthese is een op maat gemaakt silicone teenstukje. Scheve, kromme, hamer- en klauwtenen die klachten geven kunnen vaak goed behandeld worden met een orthese. Daarbij ontlast een orthese drukplekken tussen of op de tenen. Bij het ontbreken van één of meerdere tenen kan een prothese de ruimte tussen de tenen en in de schoen opvullen. Dit voorkomt dat de andere tenen naar elkaar toe gaan schuiven.

Taping wordt vaak gebruikt als ondersteuning of als in afwachting van de definitieve therapie. De tape heeft als doel een band, spier of pees direct te ontlasten waardoor er snel pijnverlichting ontstaan. Soms kan tapen voor een langere tijd nodig zijn om zo snel mogelijk de ingezette therapie te laten helpen.

Voetoefeningen kunnen gegeven worden om de voetspieren te versterken. Hierdoor kan soms de stand van de voet of het looppatroon verbeteren. In sommige gevallen zijn voetoefeningen alleen voldoende, in andere gevallen zal het een onderdeel van het behandelplan zijn en zal er hiernaast nog een andere behandeling in worden gezet. Voor een behandeling bij de podoloog in Amsterdam, Loenen of Apeldoorn kunt u via onze contactpagina een afspraak maken.