Bianca Tak

Register podoloog, MSU echografist voet en enkel

0630116483

Openingstijden Amsterdam:
Dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag uitsluitend op afspraak.

Openingstijden Loenen gld
Maandag en donderdag uitsluitend op afspraak.

Contactformulier Podoloog

7 + 6 =

Voet problemen
blijf er niet mee rondlopen

Welko bij de podoloog Amsterdam! Veel mensen blijven onnodig lang doorlopen met hun voetproblemen. Zonde, want de meeste voetproblemen zijn heel goed en vrij eenvoudig op te lossen. En wij van Podologie en pedicurepraktijk Cees Tak zijn hierin gespecialiseerd.

Op maat gemaakte podologische / therapie of steunzolen

In onze praktijken worden de zolen op maat en met de hand gemaakt. Een uitgebalanceerde zool kan u steun geven of juist druk verlichten en kan zelfs de stand van uw complete lichaam corrigeren. Afhankelijk van de diagnose kan er gekozen worden voor een wat dikkere of juist voor een hele dunne zool. Ook kan het een wat hardere stevige zool worden of juist een hele zachte. Omdat geen voet en klacht gelijk is, zijn alle zolen maatwerk en is alles mogelijk.

Orthese

Een orthese is een op maat gemaakt silicone teenstukje. Scheve, kromme, hamer- en klauwtenen die klachten geven kunnen vaak goed behandeld worden met een orthese. Daarbij ontlast een orthese drukplekken tussen of op de tenen. Bij het ontbreken van één of meerdere tenen kan een prothese de ruimte tussen de tenen en in de schoen opvullen. Dit voorkomt dat de andere tenen naar elkaar toe gaan schuiven.

Echografie

Door gebruik te maken van echografie kan er IN de voet gekeken worden. Hierdoor kan er een betere podologische diagnose gesteld worden.  Enkele aandoeneningen die goed zichtbaar zijn op de echo zijn:

-Hielspoor / peesonsteking
-zenuwbeknelling
-slijmbeursontsteking
-vetkamerschade
– gewrichtsslijtage
-stressfractuur / marsfractuur
-Problemen bij de groeischijven bij kinderen
(morbus sever)

En nog veel meer.

Het onderzoek

Podoloog Amsterdam

De podoloog start het onderzoek met het controleren van de algemene gegevens. Uw klacht wordt besproken. De podoloog probeert een zo duidelijk en uitgebreid mogelijk beeld te krijgen. Probeer thuis alvast goed uw klacht te omschrijven. Probeer te bedenken wanner de klachten ontstaan zijn, hoe deze ontstaan zijn, wat de klacht verbeterd of verergerd, of u de pijn kunt aanwijzen, ect.

Verder onderzoekt de Podoloog Amsterdam:

-De schoenen;
– het gangbeeld door een ganganalyse te maken;
-inspectie en palpatie staand en/of zittend;
-actieve en passieve testen;
– eventueel wordt er een echo van de voet of enkel gemaakt;
-voetafdruk op de podobaroscoop wordt bekeken;
– eventueel wordt er een rugmeting gedaan met de 3D meter;
– Voetafdruk wordt gemaakt met de voetscanner.

Zodra de podoloog alle gegevens heeft verzameld zal de podologische diagnose met u besproken worden. Hierin zal ook een behandelplan advies gegeven worden. Ook wordt er een schoenadvies gegeven betreft welk type schoen het beste bij uw voet / klacht past.

* Niet vergeten bij uw bezoek aan de podoloog Amsterdam!

Neem bij uw bezoek altijd de volgende gegevens mee:
–  Legitimatie bewijs of zorgpas
– Schoenen die u veel heeft gedragen en mogelijk schoenen waarbij de pijn erger / minder is.
– Indien u deze heeft: een verwijzing van de huisarts of specialist.

Behandeling Podoloog amsterdam

In onze praktijken worden de zolen op maat en met de hand gemaakt. Een uitgebalanceerde zool kan u steun geven of juist druk verlichten en kan zelfs de stand van uw complete lichaam corrigeren. Afhankelijk van de diagnose kan er gekozen worden voor een wat dikkere of juist voor een hele dunne zool. Ook kan het een wat hardere stevige zool worden of juist een hele zachte.  Omdat geen voet en klacht gelijk is, zijn alle zolen maatwerk en is alles mogelijk.

Een orthese is een op maat gemaakt silicone teenstukje. Scheve, kromme, hamer- en klauwtenen die klachten geven kunnen vaak goed behandeld worden met een orthese. Daarbij ontlast een orthese drukplekken tussen of op de tenen. Bij het ontbreken van één of meerdere tenen kan een prothese de ruimte tussen de tenen en in de schoen opvullen. Dit voorkomt dat de andere tenen naar elkaar toe gaan schuiven.

Een drukplek op de voet kan soms drukvrij gelegd worden door gebruik te maken van vilt. Een likdoorn aan de onderkant van de voet kan bijvoorbeeld drukvrij gelegd worden door vilt rondom de likdoorn te plakken. Een oneffenheid aan de bovenkant van de voet kan soms irritatie van de schoen veroorzaken. Soms kunnen we de schoen aanpassen door plaatselijk te rekken zodat er meer ruimte voor het plekje ontstaat. Vilt kan ook in de schoen geplakt worden zodat drukplekken voorkomen kunnen worden.

Taping wordt vaak gebruikt als ondersteuning of als in afwachting van de definitieve therapie. De tape heeft als doel een band, spier of pees direct te ontlasten waardoor er snel pijnverlichting ontstaan. Soms kan tapen voor een langere tijd nodig zijn om zo snel mogelijk de ingezette therapie te laten helpen.

Voetoefeningen kunnen gegeven worden om de voetspieren te versterken. Hierdoor kan soms de stand van de voet of het looppatroon verbeteren. In sommige gevallen zijn voetoefeningen alleen voldoende, in andere gevallen zal het een onderdeel van het behandelplan zijn en zal er hiernaast nog een andere behandeling in worden gezet. Voor een behandeling bij de podoloog Amsterdam kunt u via onze contactpagina een afspraak maken.

echografie

Echografie is een techniek waarbij een echografist in uw lichaam kan kijken. Geluidsgolven gaan door het lichaam welke het echoapparaat opvangt, vervolgens wordt dit op de computer verwerkt en krijgen we een beeld op de monitor te zien.

Bij voet en enkel klachten zijn het meestal de wekedelen die aangedaan zijn. Via röntgen foto’s zijn vooral afwijkingen van de botten zichtbaar. Met echografie kunnen we deze weken delen wel goed in beeld brengen.  Een ander voordeel van echografie is dat we een dynamische opname kunnen maken. Door te bewegen terwijl er een opname wordt gemaakt is het veel duidelijker wat er gebeurt in beweging, dus is het duidelijker wat er gebeurt wanneer u loopt!

Echografie is niet schadelijk, de geluidsgolven zijn veilig voor uw lichaam.

Er zijn zeer veel aandoeningen die door middel van echografie goed in beeld te brengen zijn. Hieronder volgen een aantal voorbeelden.

 • Hielspoor
 • Fasciitisplantaris
 • Een zenuwbeknelling zoals bij Mortonse neuroom of PTTS
 • Gewrichtsslijtage – ( artrose is al in een vroeg stadium zichtbaar, veel eerder dan op röntgen)
 • Vetkamerschade onder de voet
 • Schade aan gewrichtskapsels na verzwikken
 • Tarsaaltunnelsyndroom
 • Problemen bij de groeischijven bij kinderen ( morbus sever)
 • Sesambeentjes schade ( fractuur, frissuur, bi-partiti, bursa)
 • Stressfractuur / Marsfractuur ( deze is op de echo veel eerder zichtbaar dan op röntgen)
 • Bulten onder de voet ( ziekte van Lederhose)
 • Spataderen
 • Oedeem
 • Peesonstekingen
 • Peesrupturen
 • Bursitis ( slijmbeursontstekingen op verschillende plaatsen in de voet).

Door het klinische onderzoek en het klinisch redeneren wordt een bepaalde podologische diagnose gesteld. Door gebruik te maken van echografie kan deze diagnose bevestigd worden of juist veranderd worden. Zo kan er een zo goed mogelijke podologische diagnose gesteld worden.

Welkom op:

Maandag & donderdag in Loenen GLD.

Dinsdag, Woensdag, Vrijdag en Zaterdag in Amsterdam.

Alleen op afspraak geopend.

Contact

Telefoonnummer

0630116483

 

bianca.tak@ceestak.nl

Adres amsterdam

Jan van Galenstraat 107E,
1056 BK Amsterdam

Adres Loenen

Hoofdweg 64
7371 AJ Loenen