Cynthia van Ling

Pedicure

0651796950

Openingstijden:
Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag uitsluitend op afspraak.

2 + 2 =

Voet problemen blijf er niet mee rondlopen

Veel mensen blijven onnodig lang doorlopen met hun voetproblemen. Vaak generen mensen zich voor hun voetklachten. Zonde, want de meeste voetproblemen zijn heel goed en vrij eenvoudig op te lossen.

Eelt

Er is sprake van eelt als de bovenlaag van de huid verdikt is, vaak heeft eelt een geelachtige kleur. Eelt beschermt het lichaam tegen druk en wrijving van buitenaf. Eelt is dus eigenlijk heel nuttig. Helaas kan een teveel aan eelt ook lastig, branderig of soms zelfs pijnlijk zijn. Dit noemen we dan pathologisch eelt, of wel hyperkeratose. Vaak wordt de druk en wrijving veroorzaakt door de schoen. Soms kunnen ook extreme zweetvoeten een oorzaak zijn. Eelt komt vaak voor onder de bal van de voet, maar ook op de tenen of als eeltrand aan de hiel. Eelt kan bij ons professioneel verwijderd worden, daarbij geven wij ook advies over de thuis verzorging en over een eventuele vervolgbehandeling.

Likdoorns

Een likdoorn, is een verharde, naar binnen drukkende eeltkern met de punt van de kern in de huid gericht. Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige druk. De druk wordt meestal veroorzaakt door verkeerde schoenen of een verkeerde druk onder de voeten. De likdoorn kan druk geven op zenuwuiteinde en kan hierdoor soms erg pijnlijk zijn. De kleur van een likdoorn kan variëren van geelachtig tot donkergekleurd. Likdoorns komen voor onder de bal van de voet, op de knok bij de grote of kleine teen, op of tussen de tenen of soms zelfs in de nagelplooi of onder de nagel. Een likdoorn kan bij ons professioneel verwijderd worden, hiervoor zijn soms meerdere behandelingen nodig. Om het terugkeren te voorkomen wordt er ook gekeken naar de mogelijke oorzaak. Wij kunnen u bijvoorbeeld adviseren om andere schoenen te gaan dragen, maar ook kunnen wij u een hulpmiddel of eventueel een afspraak bij de podoloog adviseren.

Kloven

Als eelt erg droog is kan het gaan scheuren, dat noemen we kloven. Kloven komen vaak voor na het lopen op sandalen of slippers omdat dit veel wrijving aan de hiel geeft. Kloven komen dan ook meestal voor aan de hiel, dit kan erg pijnlijk zijn. Soms kunnen de kloven zelfs openspringen waardoor ze gaan bloeden en soms ook gaan ontsteken. Kloven kunnen bij ons professioneel verwijderd worden, daarbij geven wij ook advies over de thuis verzorging, zodat kloven voorkomen kunnen worden, en advies over een eventuele vervolgbehandeling.

De behandeling

Wij werken met de nattechniek methode. HIerdoor wordt de voet gekoeld tijdens de pedicure behandeling, dit voorkomt dat u een brandend gevoel krijgt. Daarbij is deze techniek ook desinfecterend.

U kunt terecht bij de pedicure voor de verwijdering van likdoorns, ingroeiende nagels,  overmatig eelt en kloven.

Daarbij worden de voeten  geinspecteerd en wordt  daar waar nodig advies gegeven. Wij kunnen u advies geven over schoeisel, preventie en behandeling van blaren, droge voeten, kloven en overmatige eeltvorming.

Welkom op:

Dinsdag t/m Zaterdag

Alleen op afspraak geopend.

Contact

Telefoonnummer

06-51796950

cynthia.van.ling@ceestak.nl

Adres amsterdam

Jan van Galenstraat 107E,
1056 BK Amsterdam