PEDICURE AMSTERDAM WEST

Veel mensen blijven onnodig lang doorlopen met hun voetproblemen. Vaak generen mensen zich voor hun voetklachten. Zonde, want de meeste voetproblemen zijn heel goed en vrij eenvoudig op te lossen

CYNTHIA VAN LING

Pedicure

0651796950

Openingstijden:

Dinsdag: 10.00 – 18.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Donderdag: 10.00 – 18.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag :10.00 – 17.00
Alleen op afspraak geopend

pedicure amsterdam

Eelt

Er is sprake van eelt als de bovenlaag van de huid verdikt is, vaak heeft eelt een geelachtige kleur. Eelt beschermt het lichaam tegen druk en wrijving van buitenaf. Eelt is dus eigenlijk heel nuttig. Helaas kan een teveel aan eelt ook lastig, branderig of soms zelfs pijnlijk zijn. Dit noemen we dan pathologisch eelt, of wel hyperkeratose. Vaak wordt de druk en wrijving veroorzaakt door de schoen. Soms kunnen ook extreme zweetvoeten een oorzaak zijn. Eelt komt vaak voor onder de bal van de voet, maar ook op de tenen of als eeltrand aan de hiel. Eelt kan bij ons professioneel verwijderd worden, daarbij geven wij ook advies over de thuis verzorging en over een eventuele vervolgbehandeling.

podoloog amsterdam

Likdoorns

Een likdoorn, is een verharde, naar binnen drukkende eeltkern met de punt van de kern in de huid gericht. Meestal ontstaat de likdoorn in een eeltplek als gevolg van langdurige druk. De druk wordt meestal veroorzaakt door verkeerde schoenen of een verkeerde druk onder de voeten. De likdoorn kan druk geven op zenuwuiteinde en kan hierdoor soms erg pijnlijk zijn. De kleur van een likdoorn kan variëren van geelachtig tot donkergekleurd. Likdoorns komen voor onder de bal van de voet, op de knok bij de grote of kleine teen, op of tussen de tenen of soms zelfs in de nagelplooi of onder de nagel. Een likdoorn kan bij ons professioneel verwijderd worden, hiervoor zijn soms meerdere behandelingen nodig. Om het terugkeren te voorkomen wordt er ook gekeken naar de mogelijke oorzaak. Wij kunnen u bijvoorbeeld adviseren om andere schoenen te gaan dragen, maar ook kunnen wij u een hulpmiddel of eventueel een afspraak bij de podoloog adviseren.

medisch pedicure amsterdam

Kloven

Als eelt erg droog is kan het gaan scheuren, dat noemen we kloven. Kloven komen vaak voor na het lopen op sandalen of slippers omdat dit veel wrijving aan de hiel geeft. Kloven komen dan ook meestal voor aan de hiel, dit kan erg pijnlijk zijn. Soms kunnen de kloven zelfs openspringen waardoor ze gaan bloeden en soms ook gaan ontsteken. Kloven kunnen bij ons professioneel verwijderd worden, daarbij geven wij ook advies over de thuis verzorging, zodat kloven voorkomen kunnen worden, en advies over een eventuele vervolgbehandeling.

pedicure amsterdam

Ingroeiende nagel

Wanneer een nagel tegen de teentop stoot noemen we dit een stootnagel. Meestal ontstaat een stootnagel na een trauma waardoor de nagel eraf is geweest. Wanneer de nagel van de teen af is neemt de druk op de teentop af, hierdoor zal de teentop omhoog komen. Wanneer de nieuwe nagel begint te groeien zal deze tegen de verhoogde teentop aankomen, hierdoor kan de nagel niet verder groeien. De medisch pedicure kan eventueel een nagelreparatie doen die de nieuwe nagel over de teentop begeleidt.